loading

Novosti

8. ožujka - Međunarodni dan žena
08 ožujka 2020

8. ožujka - Međunarodni dan žena

Ženska sekcija SSSH ovogodišnji će Međunarodni dan žena obilježiti javnim performanceom pod nazivom Žene u okovima radnog vremena, u nedjelju, 8. ožujka, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu (ispod sata), točno u podne!

Akciju su osmislile i izvest će upravo članice Ženske sekcije SSSH iz različitih sektora i sindikata udruženih u SSSH - trgovine, turizma, obrazovanja, prometa, zdravstva i dr.

Namjera je skrenuti pozornost na problematiku radnoga vremena, te kako njegov opseg i raspored, prouzrokovan lošim zakonskim okvirom i nedostatkom nadzora nad provedbom, posebice pogađa žene. Želja je snažnim i živopisnim porukama ukazati zašto su žene u okovima radnoga vremena.

Akcija je povezana s kampanjom SSSH Radno vrijeme po mjeri čovjeka koja je dio programa za kvalitetna radna mjesta Rad po mjeri čovjeka. Pitanje radnoga vremena važna je tema u raspravi o kvaliteti radnih mjesta, te ravnoteži privatnoga i poslovnoga života.

Povezane novosti

SGH je dio

Postavite nam pitanje

U slučaju da imate pitanje vezano za prava radnika u graditeljstvu, a niste uspjeli pronaći odgovor na ovim stranicama, ovdje možete postaviti svoj upit.
Pošaljite upit