loading

SUSODCO

SUSODCO

ZAVRŠNA KONFERENCIJA SUSODCO PROJEKTA

Sindikat graditeljstva Hrvatske (SGH) sa zadovoljstvom vas poziva na završnu konferenciju SUSODCO projekta koja će se održati 16. ožujka 2022. godine, usmjerena na opremanje partnera iz socijalnog dijaloga presudnim kapacitetima za podršku industrijskim odnosima u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Konferencija će se održati u hibridnom obliku: online i u Bruxellesu.

Na sljedećim poveznicama pronađite:

1. Dnevni red

2. Upute za spajanje na ZOOM

3. Poziv na SUSODCO završnu konferenciju

4. Link za prijavu

Na završnoj konferenciji gosti srednje i istočne Europe, predstavit će najnovije trendove socijalnog dijaloga i utjecaj pandemije COVID-19 na građevinski sektor kao i trendove u socijalnom dijalogu EU i transformaciji tržišta rada. Predstavit će se četiri (4) tematska izvješća o socijalnom dijalogu u zemljama sudionicama srednje i istočne Europe, uz prezentaciju završnog izvješća i put kroz četiri (4) virtualna dana za jačanje kapaciteta socijalnih partnera. Konačno, neke dobre prakse – na iskustvu stečenom uz pomoć stručnjaka za odnose s javnošću/medijima te pogled u budućnost – nova tematska platforma za socijalni dijalog kao izvor rješenja za socijalni dijalog.

SUSODCO VIDEO

Više o SUSODCO projektu:

5. SUSODCO WEB STRANICA

6. SUSODCO PLATFORMA

 

3. CBE

Sindikat graditeljstva Hrvatske ima zadovoljstvo pozvati Vas na treći virtualni događaj za izgradnju kapaciteta (CBE) na temu: „Digitalizacija i digitalne vještine u okviru programa socijalnog dijaloga“, dio projekta SuSodCo. Domaćini događaja su bugarska građevinska komora (BCC) i Federacije građevinarstva, industrije i vodoopskrbe Podkrepa (FCIW – PODKREPA). Događaj je podijeljen u dvije sesije - seminar i radionicu.

Seminar će se održati 28. lipnja 2021. od 9:00 do 12:30 sati. Prvi će se panel usredotočiti na digitalizaciju iz perspektive europskog socijalnog dijaloga i njezin utjecaj na sljedeće temeljne elemente - zapošljavanje, nagrađivanje, strukovno obrazovanje (osposobljavanje i prekvalifikacija), radni uvjeti i sukobi. Drugi panel seminara bit će posvećen prilagođenom treningu digitalnih vještina, pokrivajući sljedeće teme: učinkovito širenje sadržaja socijalnog dijaloga i odgovarajućih kanala (web stranice, društvene mreže, mediji i druge platforme), digitalni marketing, društvena mreža upravljanje i savjete za pisanje sadržaja za različite medijske kanale.
Radionica, planirana za 29. lipnja 2021. od 9:00 do 12:00 sati, uključivat će predstavnike poslodavaca i zaposlenika u interaktivnoj sesiji. Sudionici će biti podijeljeni u tri međunarodne skupine kako bi uvježbavali svoje novostečene vještine pisanja sadržaja i upotrebe digitalnih alata primjenjivih na socijalni dijalog

Oba događaja odvijat će se preko platforme Zoom. Molimo Vas da se registrirajte ovdje kako biste dobili odgovarajuće poveznice za ZOOM.

2. CBE

Sindikat graditeljstva Hrvatske (SGH) ima zadovoljstvo pozvati vas na drugi virtualni događaj za izgradnju kapaciteta (CBE) na temu: „Komunikacijska strategija za učinkovit socijalni dijalog“, dio projekta SuSodCo. Domaćin događaja je Nacionalno udruženje mađarskih izvođača građevinskih radova (ÉVOSZ) 

CBE je podijeljen u dva događanja - seminar i radionicu. 

• Seminar će se održati 15. travnja 2021. od 9:00 do 12:20 (CET). Za više detalja o temama prezentacije, pogledajte priloženi poziv i  dnevni red

• Radionica, planirana za 21. travnja 2021. od 9:00 do 12:00 (CET), uključivat će predstavnike poslodavaca i zaposlenika u interaktivnoj sesiji. 

POTPORA SOCIJALNOM DIJALOGU ZA UČINKOVITI SEKTOR GRADITELJSTVA U BUDUĆNOSTI

Europski socijalni dijalog sastoji se od rasprava, savjetovanja i pregovaranja te zajedničkih akcija u kojima sudjeluju organizacije koje zastupaju dvije strane industrije (poslodavce i radnike). Socijalni dijalog na svim razinama preduvjet je za funkcioniranje europskog socijalnog tržišnog gospodarstva i ključan je za promoviranje konkurentnosti i pravednosti. Sektor graditeljstva nudi 14,8 milijuna izravnih radnih mjesta te sudjeluje s oko 9 posto u BDP-u Europske unije. Također stvara nova radna mjesta, potiče rast gospodarstva i nudi rješenja za društvene, klimatske i energetske izazove.

Kontekst i opis projekta SUSODCO

Socijalni partneri u sektoru graditeljstva iz srednje (Slovenija, Mađarska), jugoistočne (Hrvatska, Bugarska) i južne Europe (Cipar, Grčka) koji su spremni i predani aktivnijoj suradnji kroz konzorcij odlučili su, na temelju preliminarnog istraživanja kojim su utvrđeni zajednički problemi i izazovi, prijaviti se za novi projekt Europske unije (SuSodCo) s fokusom na teme iz socijalnog dijaloga kojima je cilj jačanje i izgradnja kapaciteta prvenstveno nacionalnog sektorskog socijalnog dijaloga, a zatim i aktivniji doprinos europskom socijalnom dijalogu. Projekt SuSodCo fokusira se na izgradnju kapaciteta, promoviranje, prepoznatljivost te uzajamno priznavanje i povjerenje socijalnih partnera u sektoru graditeljstva u državama članicama iz srednje, istočne i jugoistočne Europe. U tom je kontekstu ključni cilj projekta SuSodCo osigurati socijalnim partnerima na nacionalnoj sektorskoj razini izgradnju ključnih kapaciteta koji će im omogućiti da budu više uključeni u sektorski socijalni dijalog i koji će ojačati njihove sposobnosti (kapacitete) djelovanja na nacionalnoj razini, omogućiti njihov rast, razvoj i aktivno uključenje u djelovanje europskog socijalnog dijaloga na sektorskoj razini.

Glavni ciljevi projekta SUSODCO:

  • ponovno aktivirati socijalne partnere na nacionalnoj sektorskoj razini.
  • izgraditi i poboljšati njihove kapacitete za uspješan i aktivan socijalni dijalog uzimajući u obzir sljedeći višegodišnji program rada europskog socijalnog dijaloga za sektor graditeljstva (2020.-2023.) i nacionalne prioritete socijalnog dijaloga za sektor graditeljstva.

Aktivnosti:

1. CBE: U okviru projekta odradili smo prvi seminar za izgradnju kapaciteta koji je održan kao online sastanak  09. i 16. prosinca 2020.

 

 

SGH je dio

Postavite nam pitanje

U slučaju da imate pitanje vezano za prava radnika u graditeljstvu, a niste uspjeli pronaći odgovor na ovim stranicama, ovdje možete postaviti svoj upit.
Pošaljite upit