loading

Novosti

Predstavljena platforma Vrijeme je za radnike
27 ožujka 2024

Predstavljena platforma Vrijeme je za radnike

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u Zagrebu je predstavio predizbornu platformu Vrijeme je za radnike. SSSH tradicionalno uoči svakih parlamentarnih izbora usvaja programsku platformu o radničkim pitanjima te na osnovi nje provodi predizborne aktivnosti.
Programska platforma Vrijeme je za radnike sadrži zahtjeve i prioritete u o šest radničkih tema: plaće, radno vrijeme, primjena zakona i kolektivnih ugovora, mirovinski sustav, stambena politika i socijalne usluge za građane. Osim stavova SSSH, na ovoj se stranici nalazi i upitnik za građane, kojim mogu ispitati svoje stavove i usporediti ih sa stavovima političkih stranaka.

Darko Šeperić, izvršni tajnik za javne politike, projekte i edukaciju SSSH je na konferenciji za medije naglasio da je sadržaj predizborne platforme SSSH rezultat višegodišnje komunikacije s članovima udruženih sindikata, te da ovakve radničke teme teško nailaze na medijski prostor s obzirom da do sada u predizbornoj kampanji za Hrvatski sabor se uglavnom priča o korupciji. 

Dodao je na novoj web stranici pripremili smo i upitnik za građane o šest radničkih tema, kojim želimo potaknuti građane promisle o ovim temama, da osvijeste svoje stavove i da ih usporede sa stavovima političkih stranaka kako bi mogli lakše donijeti odluku na izborima.

Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) kazao je SSSH svaki put prije parlamentarnih izbora izlazi u javnost sa svojim stavovima kako bismo pokušali nametnuti radničke teme te da od toga neće odustati, bez obzira što u medijima dominiraju vijesti o prepirkama političara. 

Mi nismo politička stranka, mi ovdje nemamo politički program, mi se ne natječemo na izborima, ali ćemo se znati postaviti prema bilo kojoj Vladi RH koja će se formirati nakon izbora. 

Povezane novosti

Praznik rada u Tvornici
01 svi 2023

Praznik rada u Tvornici

Savez samostalnih sindikata Hrvatske je povodom Međunarodnog dana rada organizirao Praznik rada u Tvornici, događaj koji je ugostio...
Detaljnije
BOŽIĆNA NAGRADNA IGRA SGH
30 stu 2022

BOŽIĆNA NAGRADNA IGRA SGH

Polako nam se približavaju blagdani, a SGH želi iskoristiti priliku i nagraditi jednog od vas i zato te pozivamo da sudjeluješ u našoj...
Detaljnije

SGH je dio

Postavite nam pitanje

U slučaju da imate pitanje vezano za prava radnika u graditeljstvu, a niste uspjeli pronaći odgovor na ovim stranicama, ovdje možete postaviti svoj upit.
Pošaljite upit