loading

Novosti

SUSODCO - nacionalna konferencija
21 ožujka 2022

SUSODCO - nacionalna konferencija

U okviru projekta SUSODCO - dana 18.03.2022. godine u Radničkom domu  u Zagrebu održana je nacionalna konferencija. 
Glavni ciljevi projekta su ponovo aktivirati socijalne partnere na nacionalnoj sektorskoj razini te izgraditi i poboljšati njihove kapacitete za uspješan i aktivan socijalni dijalog uzimajući u obzir sljedeći višegodišnji program rada europskog socijalnog dijaloga za sektor graditeljstva (2020.-2023.) i nacionalne prioritete socijalnog dijaloga za sektor graditeljstva.
Na konferenciji su prezentirane i glavne aktivnosti koje su odradili projektni partneri iz šest zemalja članica koje sudjeluju u projektu koji su relevantni i važni za učinkovite i djelotvorne industrijske odnose u istočnoj, srednjoj i jugoistočnoj Europi. Nakon odrađenih istraživanja o stanju socijalnog dijaloga u sektoru graditeljstva održane su četiri radionice za izgradnju kapaciteta socijalnih partnera.

Prezentirana je internetska platforma ( susodcoplatform.gzs.si ) posvećena socijalnom dijalogu u sektoru graditeljstva. Platforma sadržava prošle i sadašnje aktivnosti sektorskog socijalnog dijaloga i aktivnosti vezane za ostale inicijative Europske unije relevantne za sektor graditeljstva te će doprinijeti boljem razumijevanju povijesnog razvoja socijalnog dijaloga na razini Europske unije i na nacionalnoj razini. Platforma će poglavito olakšati nacionalnim organizacijama koje sudjeluju u socijalnom dijalogu da učinkovitije i djelotvornije surađuju u socijalnom dijalogu, da podižu razinu svijesti o pitanjima koja su važna za sektor, da promoviraju osposobljavanje, da privuku članove, da ulažu u izgradnju kapaciteta, da kreiraju sinergije te u konačnici da njeguju socijalni dijalog i u budućnosti (jer će imati kapacitete za to). Naposlijetku, nova platforma također može prikupljati i dalje širiti rezultate prošlih i sadašnjih inicijativa i projekata socijalnog dijaloga na sektorskoj razini. više o projektu na susodco.eu
Dodatne informacije o projektu možete poglegati i na videu

 

 

 

Povezane novosti

SGH je dio

Postavite nam pitanje

U slučaju da imate pitanje vezano za prava radnika u graditeljstvu, a niste uspjeli pronaći odgovor na ovim stranicama, ovdje možete postaviti svoj upit.
Pošaljite upit