loading

Novosti

Održana XI. Skupština Sindikata graditeljstva Hrvatske
21 listopada 2022

Održana XI. Skupština Sindikata graditeljstva Hrvatske

Završena je XI. Skupština SGH, gdje je jednoglasno, na novi četverogodišnji mandat, izabrana dosadašnja predsjednica Jasenka Vukšić, kao i članovi Glavnog i Nadzornog odbora te Statutarne komisije. Na Skupštini su prisustvovali delegati SGH iz cijele Hrvatske i predsjednici udruženih sindikata SSSH.

Predstavljeno je Izvješće o radu u prošlom mandatu kojeg je obilježila pandemija Covid-19, potresi te trenutna energetska kriza i rat u Ukrajini. Bez obzira na Kolektivni ugovor za graditeljstvo postoji problem nedostatka inspekcije rada koja bi kontrolirala provođenje granskog kolektivnog ugovora, te stala na kraj isplatama radnicima na crno. 

U programu za sljedeći mandat predsjednica Jasenka Vukšić pozvala je na borbu za povećanje bruto plaće i bolja materijalna prava. Ozljede na radu i sve veća smrtnost na radnom mjestu u graditeljstvu su učestale pa područje zaštite na radu je nešto na čemu SGH treba inzistirati u komunikaciji s poslodavcima. 

Povezane novosti

Preminuo Stipe Kirigin
02 velj 2023

Preminuo Stipe Kirigin

S tugom vas obavještavamo da je dana 02. veljače 2023. godine u 83. godini preminuo prvi predsjednik SGH Stipe Kirigin. Stipe je kao...
Detaljnije

SGH je dio

Postavite nam pitanje

U slučaju da imate pitanje vezano za prava radnika u graditeljstvu, a niste uspjeli pronaći odgovor na ovim stranicama, ovdje možete postaviti svoj upit.
Pošaljite upit