loading

Novosti

Ususret izborima za radnička vijeća – mape za izborne odbore
01 ožujka 2021

Ususret izborima za radnička vijeća – mape za izborne odbore

Zagreb, 01. ožujka 2021. – Zakonom o radu propisano je pravo radnika na slobodnim i neposrednim izborima, tajnim glasovanjem, izabrati radničko vijeće koje će ih zastupati kod poslodavca u zaštiti i promicanju njihovih prava i interesa. Radničko vijeće se bira na izborno razdoblje od četiri godine, slijedom čega redovni ciklus izbora započinje u ožujku ove godine.

Kao i u svim ranijim izbornim ciklusima SSSH je pripremio i tiskao Mapu za izborne odbore koja, među ostalim, sadrži pročišćeni tekst  Pravilnika o postupku izbora radničkog vijeća i sažetak Pravilnika, te posebnu uputu za preračunavanje broja glasova u broj mandata. U mapi su i svi potrebni obrasci.

Pročišćeni tekst Pravilnika o postupku izbora radničkog vijeća u pdf formatu možete preuzeti u nastavku.

Kako se izbori za povjerenike radnika za zaštitu na radu provode prema istim pravilima, u Mapi su i obrasci za tu namjenu.

Mape se podružnicama distribuiraju preko udruženih sindikata, te su svi kojima je ona potrebna za svoj primjerak mogu obratiti svojem sindikatu.

Povezane novosti

Izbori u SGH
21 lip 2022

Izbori u SGH

Nakon izbora za sindikalne povjerenike SGH na razini sindikalnih podružnica održanih tijekom travnja i svibnja 2022., u lipnju...
Detaljnije

SGH je dio

Postavite nam pitanje

U slučaju da imate pitanje vezano za prava radnika u graditeljstvu, a niste uspjeli pronaći odgovor na ovim stranicama, ovdje možete postaviti svoj upit.
Pošaljite upit