loading

Novosti

Ususret izborima za radnička vijeća – mape za izborne odbore
01 ožujka 2021

Ususret izborima za radnička vijeća – mape za izborne odbore

Zagreb, 01. ožujka 2021. – Zakonom o radu propisano je pravo radnika na slobodnim i neposrednim izborima, tajnim glasovanjem, izabrati radničko vijeće koje će ih zastupati kod poslodavca u zaštiti i promicanju njihovih prava i interesa. Radničko vijeće se bira na izborno razdoblje od četiri godine, slijedom čega redovni ciklus izbora započinje u ožujku ove godine.

Kao i u svim ranijim izbornim ciklusima SSSH je pripremio i tiskao Mapu za izborne odbore koja, među ostalim, sadrži pročišćeni tekst  Pravilnika o postupku izbora radničkog vijeća i sažetak Pravilnika, te posebnu uputu za preračunavanje broja glasova u broj mandata. U mapi su i svi potrebni obrasci.

Pročišćeni tekst Pravilnika o postupku izbora radničkog vijeća u pdf formatu možete preuzeti u nastavku.

Kako se izbori za povjerenike radnika za zaštitu na radu provode prema istim pravilima, u Mapi su i obrasci za tu namjenu.

Mape se podružnicama distribuiraju preko udruženih sindikata, te su svi kojima je ona potrebna za svoj primjerak mogu obratiti svojem sindikatu.

Povezane novosti

SGH je dio

Postavite nam pitanje

U slučaju da imate pitanje vezano za prava radnika u graditeljstvu, a niste uspjeli pronaći odgovor na ovim stranicama, ovdje možete postaviti svoj upit.
Pošaljite upit