loading

Novosti

IGMA Koprivnica NEXE - novi KU
25 siječnja 2024

IGMA Koprivnica NEXE - novi KU

U IGMA-i d.o.o.  Koprivnica, članici NEXE Grupe, potpisan je novi Kolektivni ugovor. Iako je važeći Kolektivni ugovor trajao do 30. lipnja 2024. godine, zbog dobrih poslovnih rezultata kao i povećanja minimalne plaće i troškova života, novim kolektivnim ugovorom povećane su osnovne plaće kao i neoporeziva primanja radnika. 
Glavni sindikalni povjerenik Tomislav Gregurić i direktor IGMA d.o.o. Koprivnica Karlo Šisl potpisali su dana 19.01.2024. godine novi Kolektivni ugovor s rokom važenja od godinu dana, a koji se primjenjuje od 01.01.2024. godine. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik predsjednika Uprave i član Uprave NEXE d.d. Stjepan Ergović, član Uprave NEXE d.d. Velimir Vilović, šefica Službe za ljudske resurse NEXE d.d. Katarina Knežević te ispred Regionalnog ureda SGH sjeverozapadne Hrvatske regionalni povjerenik Mladen Zemljić. 
Uz povećanje svih dosadašnjih materijalnih prava radnika u ovoj članici NEXE Grupe novim je Kolektivnim ugovorom dogovoreno povećanje plaće na razini tvrtke za 10%, odnosno povećanje bruto vrijednosti boda za obračun plaće. 
Sklapanjem još jednog kolektivnog ugovora u članicama NEXE Grupe potvrđena je visoka usmjerenost poslodavca ka cilju poboljšanja uvjeta rada naših zaposlenika. Uz materijalna prava, to svakako uključuje i kontinuirani rad na poboljšanju svih procesa koji se odnose i na uvjete i zaštitu na radu. 

Povezane novosti

Wienerberger novi KU
11 tra 2024

Wienerberger novi KU

SGH sindikalna podružnica Tondach PJ Đakovo i poslodavac Wienerberger d.o.o. sklopili su novi kolektivni ugovor. Poslodavac je...
Detaljnije

SGH je dio

Postavite nam pitanje

U slučaju da imate pitanje vezano za prava radnika u graditeljstvu, a niste uspjeli pronaći odgovor na ovim stranicama, ovdje možete postaviti svoj upit.
Pošaljite upit