loading

Novosti

Godišnje nagrade SSSH Srce sindikalne solidarnost
29 rujna 2020

Godišnje nagrade SSSH Srce sindikalne solidarnost


U sklopu svečane sjednice Vijeća SSSH, održane u Tvornici kulture, dodijeljena je godišnja nagrada SSSH Srce sindikalne solidarnosti, nagrada koja se dodjeljuje pojedincima i organizacijama u zemlji i inozemstvu koje su svojim radom i djelovanjem pridonijele razvoju sindikalnog pokreta. Ove godine dodijeljena je jedna glavna nagrada, te tri povelje.
Dobitnik glavne nagrade, kristalne vaze s ugraviranom posvetom i povelje, je Juraj Šoljić, glavni sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata u sindikalnoj podružnici 3. MAJ Brodogradilište.
Dugotrajni napori i zalaganja kolege Šoljića, njegova požrtvovanost u borbi i posvećenost pravima radnika rezultirali su isplatom zaostalih plaća radnicima, spašavanjem radnih mjesta, te očuvanjem i osiguranjem daljnjeg rada Brodogradilišta 3. MAJ.
Nagradu je u njegovo ime primio predsjednik SMH-IS-a Siniša Kosić, jer kolega Šoljić nije mogao doći zbog svečanost primopredaje broda, koja se upravo danas održava u tome riječkome brodogradilištu.
Nastavno, na dodatnoj težini dobivaju njegove riječi koje često ponavlja: „Mi nismo neradnici, nismo oni koji ne žele raditi, kako nas pojedinci žele prikazati. Mi znamo, možemo i želimo graditi brodove na zadovoljstvo brodovlasnika.“
Dobitni povelja su: Pero Prkoča, sindikalni povjerenik Sindikata turizma i usluga Hrvatske u sindikalnoj podružnici Jadranski luksuzni hoteli Dubrovnik, Zoran Svirčić, sindikalni povjerenik Sindikata graditeljstva Hrvatske u sindikalnoj podružnici Velički kamen i Davor Vikert, sindikalni povjerenik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske u sindikalnoj podružnici Ekom Čakovec. 
 

Povezane novosti

SGH je dio

Postavite nam pitanje

U slučaju da imate pitanje vezano za prava radnika u graditeljstvu, a niste uspjeli pronaći odgovor na ovim stranicama, ovdje možete postaviti svoj upit.
Pošaljite upit