Zašto i kako skratiti radno vrijeme

2019-11-27
Zagreb, 27.11.2019. - SSSH je objavio publikaciju „Zašto i kako skratiti radno vrijeme“, autora Stana De Spiegelaera i Agnieszke Piasne, istraživača u Europskome sindikalnom institutu (ETUI) koju je objavio SSSH.
Publikacija je objavljena uz pomoć Europskoga sindikalnog instituta i Regionalnog ureda Zaklade „Friedrich Ebert“ u Zagrebu, a predstavljena je na konferenciji „Radno vrijeme po mjeri čovjeka“, održanoj 25. studenoga 2019. u Novinarskom domu u Zagrebu.
 
U radu spomenute Konferencije, ispred SGH je kao sudionica panel sudjelovala predsjednica Jasenka Vukšić.

ZAŠTO I KAKO SKRATITI RADNO VRIJEME

„Zašto i kako skratiti radno vrijeme“ vodič je koji mapira raspravu o skraćenju radnog vremena ispitujući nove trendove, različite razloge koji su doveli do skraćenja radnog vremena te načine na koje je ono provedeno. Vodič navodi niz primjera iz prakse kao i nalaza istraživanja, te predstavlja vrijedan izvor informacija za svakoga tko želi saznati više o skraćenju radnog vremena.

Vodič pokazuje kako ne postoji univerzalni, najbolji način skraćenja radnog vremena već bi ono trebalo biti prilagođeno svrsi skraćenja. Istovremeno, jasno je kako postoji potreba za isprobavanjem različitih modela organiziranoga skraćenja radnog vremena s obzirom da danas dominantno skraćenje putem bujanja rada s nepunim radnim vremenom ne jamči jednaku distribuciju rada niti promiče rodnu jednakost.

Za SSSH je pitanje radnoga vremena važan strateški prioritet, te jedna od ključnih dimenzija onoga što u SSSH nazivamo Radom po mjeri čovjeka. Koncept rada po mjeri čovjeka, među ostalim, podrazumijeva takvu organizaciju radnoga vremena koja radniku ostavlja dovoljno prostora za privatni život i ispunjenje obiteljskih obveza. Objavljivanje hrvatskoga izdanja publikacija doprinos je raspravi o radnom vremenu, te pruža uvid u različite sustave i prakse, koji može poslužiti kao inspiracija i/ili argumentacija i za kolektivno pregovaranje i ostale oblike sindikalnoga djelovanja kako bi se unaprijedila organizacija radnoga vremena i izborilo radno vrijeme i rad po mjeri čovjeka.